O piškotkih

Zakon o elektronskih komunikacijah

Spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012) je prinesel nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika. Ta zakon se nanaša tudi na nas, zato smo pripravili spletno stran, ki bo ponudila več informacij o uporabi piškotkov v podjetju MEDIC SISTEMI d.o.o. . 

Kaj so piškotki?

Piškotek (ang. cookie) je majhna datoteka, ki ga spletna stran naloži na vaš računalnik. Vsakič, ko se vrnete na to isto spletno stran, vas bo stran prepoznala. Piškotki, ki se ustvarijo na spletnih straneh, katerih avtor je podjetje MEDIC SISTEMI d.o.o., ne vsebujejo vaših osebnih podatkov ampak vsebujejo le zaporedje številk in črk, ki pripomorejo k temu, da je vaša izkušnja na spletni strani čim boljša. S pomočjo piškotkov se lahko analizira tudi promet na spletni strani, s čimer lahko upravitelji spletnih strani vidimo, katere strani so najbolj obiskane.

Več o samih piškotkih lahko vidite na povezavi
https://en.wikipedia.org/wiki/HTTP_cookie

Google Maps

Potrebni piškotki za prikaz Google maps.

Piškotek Opis Veljavnost
NID Vsebuje unikatno oznako obiskovalca. 6 mesecev
PREF Ni nujno, lahko pa se ustvari za shranjevanje nastavitev, ki se nanašajo na obiskovalčevo dejavnost, ko uporablja zemljevid (npr. zoom). 8 mesecev

Youtube

Potrebni piškotki za prikaz youtube vsebin.

Piškotek Opis Veljavnost
VISITOR_INFO1_LIVE Poskuša oceniti obiskovalčevo hitrost interneta (bandwidth). 1 leto
use_hitbox Poveča števec ogledov za predvajani video. Piškotek poteče po koncu seje in se izbriše, ko obiskovalec zapusti spletno stran in zapre brskalnik.
PREF Ni nujno, lahko pa se ustvari za shranjevanje nastavitev, ki se nanašajo na obiskovalčevo dejavnost, ko gleda vdelane video posnetke (glasnost posnetkov itd.) 8 mesecev
YSC Opis piškotka ni na voljo oz. ga nismo našli. Piškotek poteče po koncu seje in se izbriše, ko obiskovalec zapusti spletno stran in zapre brskalnik.